تسلق فى ماء مغلى وملح
وحتى لاتلتصق تشطف جيدا بالماء البارد بعد السلق
وبالنسبه للحم بتشوحى بصله كبيره فى قليل من الويت حتى تصفر ويوضع اللحم حوالى نصف كيلو ويقلب باستمرار حتى ينضج اللحم ما ياخد وقت كتير يمكن 10 دقائق او ربع ساعه حسب اللحم ثم يوضع التوابل 1 ملعقه صغيره بهارات ونصف ملعقه صغيره فلفل اسود وملعقه صغيره كمون وتقريبا حوالى ملعقه صغير ملح او حسب الرغبه ويقلب ثم يطفى النار
ولو حبيتى اللحم بالطماطم تضيفى عليه عصير الطماطم وتتركيه شوى يتسبك
صحتين